ATENŢIE: tone de carne de miel expirată au fost confiscate de autorități

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaМясоперерабатывающее предприятие
Мясоперерабатывающее предприятие - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dolj au confiscat în această săptămână 21 de tone de carne de miel expirată, iar Protecția Consumatorului Dolj a retras din comercializare 450 de kg de produse alimentare.

BUCUREŞTI, 27 apr — Sputnik. În județul Dolj din România au fost aplicate peste 45 de amenzi în valoare de 78.800 de lei, informează craiovaforum.

În urma celor 503 controale efectuate de DSVSA Dolj în această săptămână, inspectorii au oprit definitiv activitatea unei societăți comerciale, au dat 47 de avertismente şi 45 de amenzi în valoare de 78.800 de lei. Nu mai puțin de 30 de tone de alimente vor fi incinerate, dintre care 21 de tone reprezintă carne de miel.

"În jur de 30 de tone de alimente, printre care carne de miel, ouă, lactate, pește și altele au fost confiscate și, în baza contractelor care există cu operatori care sunt autorizați, cele 21 de tone de carne de miel vor fi incinerate", a declarat Costică Retea, directorul executiv DSVSA Dolj, precizează sursa citată.

Овца - Sputnik Moldova
Mielul de Paște, un deliciu tot mai rar pe masa românilor

În județul Craiova au mai avut loc 236 de acțiuni similare în magazine, târguri și oboare. Gheorghe Marinescu, directorul CJPC Dolj, a spus că 450 de kg de produse alimentare, în valoare de 13.160 de lei, au fost oprite de la comercializare.

Verificările au fost efectuate după ce oamenii au depus 114 reclamații.

Aceleași controale au avut loc și în județul Vaslui, potrivit portalului știreazilei.com.

Reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Vaslui, împreună cu inspectorii Direcției Sanitar Veterinare, efectuează controale spontane în piețele județului. Autoritățile atenționează însă cumpărătorii să verifice bine produsele înainte de cumpărare. Nu trebuie ignorate etichetele, aspectul mărfii, dar și modul de depozitare a acestora.

Fluxul de știri
0