Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi Prima TV, a fost ridicat de DIICOT

© Sputnik / Miroslav RotariOfiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii
Ofiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii DIICOT au percheziționat miercuri dimineață sediul ziarului Adevărul precum şi domiciliul oligarhului Cristian Burci, acesta fiind suspectat de devalizarea fostei fabrici de vagoane ROMVAG prin organizarea unui grup infracțional împreună cu alte 11 persoane.

BUCUREŞTI, 27 apr — Sputnik. Denisa Turcu, administratorul special al „Adevărul", se numără printre membrii grupului de criminalitate organizată, relatează Mediafax.

Операция правоохранительных органов Киргизии в Бишкеке, anti terorism - Sputnik Moldova
DIICOT susţine ca în România terorismul ar putea fi finanţat

Miercuri dimineață procurorii DIICOT au percheziționat domiciliul oligarhului Cristian Burci, cât şi sediul ziarului Adevărul, urmând ca acesta să fie dus la sediul DIICOT Olt pentru audieri împreună cu alte 11 persoane. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că membrii grupului de criminalitate organizată au creat un prejudiciu statului român în valoare de peste 7.000.000 de euro şi peste 25 de milioane de lei. Procurorii susțin că din 2006 până în prezent, membrii grupului au reciclat sume în valoare de 18.099.000 de euro și 3.811.756 de lei.

Cristian Burci, patronul Adevărul Holding și Prima TV, urma să fie dus pentru audieri la sediul DIICOT Olt. El este suspectat de devalizarea fostei fabrici de vagoane ROMVAG din Caracal, constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, spălare de bani, delapidare, evaziune fiscală și instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Începând cu anul 2006, grupul infracțional organizat a fost sprijinit și de fostul director al fabricii ROMVAG, Ion Dinoiu, actual candidat UNPR la Primăria Caracal, dar și de alte opt persoane. Denisa Turcu, administratorul special al "Adevărul", face parte din grupul infracțional. 

Fluxul de știri
0