Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un director de firmă şi-a ieşit din minţi, când a aflat că poate face puşcărie

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul director şi fostul manager al unei companii de asigurări,tată şi fiică, au fost condamnaţi pentru delapidarea averii străine.

CHIŞINĂU, 27 apr – Sputnik. Fostul director, împreună cu managerul reprezentaţiei Bălţi a unei companii de asigurări, au fost recunoscuţi culpabili şi condamnaţi pentru delapidarea averii companiei în proporţii deosebit de mari.

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câţi cetăţeni ai Moldovei stau în puşcăriile din ţară

Procurorii anticorupţie au demonstrat că, pe parcursul anilor 2005 — 2009, fostul director, în complicitate cu managerul reprezentaţiei Bălţi a companiei de asigurări, care sunt tată şi fiică, au însuşit ilegal mijloace băneşti în valoare de aproximativ 133 de mii de lei. Banii erau alocaţi de oficiul central al companiei pentru remunerarea muncii unui agent de asigurări, care nu a activat nici o zi în cadrul respectivei companii.

Procurorii au stabilit că acest lucru a fost posibil după ce inculpaţii au falsificat semnăturile „agentului” în documentele de achitare a salariului angajaţilor şi în borderourile de eliberare a cardurilor bancare.

Pentru delapidarea averii străine fostul manager, în vârstă de 41 ani, a fost condamnat la 8 ani închisoare. Directorul de 62 ani a fost eliberat de pedeapsa penală. În privinţa bărbatului a fost aplicată măsura de constrângere cu caracter medical — internarea într-o instituţie psihiatrică cu supraveghere obişnuită pentru tratament prin constrângere.

Fluxul de știri
0