Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câţi cetăţeni ai Moldovei stau în puşcăriile din ţară

© Oficiul Avocatului Poporului penitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Doar pe parcursul anului trecut, numărul persoanelor care îşi ispăşesc pedeapsa în instituţiile penitenciare s-a majorat cu aproximativ 10% comparativ cu anul precedent.

CHIŞINĂU, 5 mar – Sputnik. Potrivit datelor oficiale oferite de Departamentul Instituţiilor Penitenciare, în prezent în Moldova sunt opt mii de deţinuţi. În total, populaţia ţării ajunge la 3,5 milioane de locuitori, conform datelor Biroului Naţional de Statistică. 

Стритрейсеры на ночных рейдах по поиску банды ГТА, raiduri, poliţie, infractor, reţinere - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A fost elaborat topul infracţiunilor în Moldova

Doar pe parcursul anului trecut, numărul persoanelor care îşi ispăşesc pedeapsa în instituţiile penitenciare s-a majorat cu aproximativ 10% comparativ cu anul precedent. Totodată, din totalul de persoane deţinute circa 7,8% sunt femei. La 100 mii de locuitori revin în medie 178 persoane deţinute. 

Cazurile de omor au determinat pedeapsa cu închisoare pentru 1501 persoane, acestea fiind urmate de persoanele care au comis furturi — 643 persoane. Ceilalţi au fost condamnaţi pentru infracţiuni de natură sexuală – 626 persoane, vătămare intenţionată gravă – 604 persoane, tâlhării – 597 persoane, iar pentru infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri – 351 persoane.

Conform perioadei de ispăşire a pedepsei, 39 la sută din deţinuţi ispăşesc termenul de la 5 la 10 ani privaţiune de libertate. Pe parcursul anului trecut în detenţie pe viaţă se aflau cu 2,8% mai multe persoane comparativ cu anul precedent. 

Din totalul de deţinuţi, 41,4% reprezintă persoanele care îşi ispăşesc pedeapsa pentru prima dată. 

Fluxul de știri
0