Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul are bani, dacă accelerează proiectele de infrastructură

© Sputnik / Мирослав РотарьНо работы на этой улице еще много - целых три квартала.
Но работы на этой улице еще много - целых три квартала. - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui comunicat difuzat marţi, Guvernul intenţionează să accelereze implementarea proiectelor de infrastructură. Asta presupune investiţii colosale.

CHIŞINĂU, 26 apr – Sputnik. Situația curentă privind implementarea proiectelor de infrastructură, programele de finanțare și reformele derulate în acest sector au fost principalele subiecte abordate la reuniunea Comitetului de supraveghere a Proiectului de susţinere a Programului în sectorul drumurilor şi căilor ferate şi a instituţiilor financiare internaţionale în sectorul infrastructurii rutiere. Ședința a fost prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip, anunţă serviciul de presă al Guvernului.

Delegaţia Republicii Moldova în vizită la Bucureşti, România - Sputnik Moldova
România va sprijini dezvoltarea infrastructurii rurale în Republica Moldova

Premierul a subliniat necesitatea implicării active a instituțiilor de ramură în dezvoltarea infrastructurii naționale și înlăturarea tuturor carențelor, pentru a asigura implementarea în termenii stabiliți a proiectelor de infrastructură.

În cadrul şedinţei, viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vitalie Rapcea, a prezentat o informaţie despre valorificarea granturilor oferite de partenerii de dezvoltare pentru reabilitarea drumurilor naționale, rezultatele implementării Strategiei naționale a siguranței rutiere, precum și barierele cu care se confruntă în acest proces.

Membrii Comitetului au pus în discuție şi stadiul de implementare a Acordului cu Uniunea Europeană privind spațiul aerian comun.

Fluxul de știri
0