Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 50 de mii de tineri din Moldova sunt şomeri

© Sputnikjob
job - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tinerii din Moldova refuză să se angajeze în ţară, preferând un job peste hotare.

CHIŞINĂU, 18 aug — Sputnik, Mariana Râţoi. Rezultatele studiului „Tranziţia de la școală la muncă“ arată că peste 52 de mii de tineri din Republica Moldova care au vârste cuprinse între 15 și 29 de ani sunt șomeri.

Reprezentantul Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Angelica Petrov, a declarat pentru Sputnik că astăzi tinerii nu sunt suficient de motivați pentru a se angaja la muncă în țara noastră.

Ярмарка вакансий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova sunt mai mulţi şomeri, decât locuri de muncă vacante

“În primul rând, cererea de pe piaţa muncii nu coincide cu oferta instituțiilor de învățământ. Un alt motiv este concurența din afara țării. Peste hotare există oportunități care sunt foarte atractive pentru tineri, există diverse programe, dar și un salariu motivant”, a declarat Petrov.

Rezultatele cercetării arată că o treime dintre tinerii din Moldova cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani desfășoară o activitate care aduce venit. Potrivit studiului, tinerii-salariaţi câştigă în medie câte 2 700 de lei pe lună. 

Studiul „Tranziţia de la școală la muncă“ a fost realizată la comanda Biroului Naţional de Statistică pe un eșantion de 749 500 de persoane.

Fluxul de știri
0