Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Codul penal şi Codul de procedură penală, gratuit pentru Vladimir Filat

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Colecţia de literatură juridică a Penitenciarului nr.13 din Chişinău a fost completată cu mai multe volume, printre care Codul penal, civil şi Codul muncii.

CHIŞINĂU, 26 apr – Sputnik. Persoanele care se află în detenţie în Penitenciarul nr.13 din Chişinău, inclusiv ex-premierul Vladimir Filat, liderul PLDM, vor avea acces la mai multă literatură juridică.

Din suma de bani alocată instituţiei de detenţie din bugetul de stat pentru anul 2016, fondul bibliotecar al acestuia a fost completat cu 70 de volume de literatură juridică actualizată. Totodată, instituţia de detenţie este abonată şi la 13 ediţii periodice de ziare şi reviste. 

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat se bucură de intimitate în celulă

„Toţi deţinuţii interesaţi de literatura juridică vor avea posibilitate să meargă în biblioteca instituţiei de detenţie să studieze legislaţia în vigoare şi să-şi cunoască drepturile. Din cărţi, deţinuţii vor avea posibilitate să se informeze, astfel încât, să fie pregătiţi pentru o reintegrare reuşită în societate”, anunţă Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP).

Fondul bibliotecilor din penitenciarele din ţară este completat în fiecare an.

„Biblioteca penitenciarului este locul unde se realizează educaţia permanentă a persoanelor private de libertate, iar lectura sistematică şi îndrumarea corectă a deţinuţilor îi ajută să-şi lărgească orizontul intelectual şi cel spiritual”, potrivit DIP.

Biblioteca Penitenciarului nr.13-Chişinău are o colecţie din 213 volume de literatură juridică.

Fluxul de știri
0