Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat se bucură de intimitate în celulă

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul liderului PLDM afirmă că clientul său se simte relativ bine de când a rămas singur în celula Penitenciarului 13.

CHIŞINĂU, 19 apr – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat se simte bine singur în celulă, a declarat marţi avocatul acestuia, Igor Popa.

Liderul PLDM se află în arest preventiv în Penitenciarul nr.13. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie anul trecut de ofiţerii CNA sub acuzaţia de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor bancare.

„Vladimir Filat este singur în celulă şi se simte relativ bine”, a anunţat avocatul. 

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat a rămas singur

Popa a declarat săptămâna trecută că Filat vrea să stea singur în celulă, iar în cazul în care va fi cazată o a doua persoană, acest gest va fi calificat ca „umilinţă” adusă fostului premier.

„Sperăm să nu mai fie umilit prin introducerea altor persoane. Codul de executare spune că nu poate fi deţinut în celulă o persoană care este deţinută pentru prima dată cu alte persoane care au fost deţinute anterior. Acelaşi articol spune că o persoană cu înalte funcţii în stat nu poate fi deţinută cu alţi arestaţi", a declarat Popa.

Celula în care este deţinut Fiat are 10 metri pătraţi. Potrivit legislaţiei, fiecare deţinut trebuie să dispună 4 metri pătraţi. Filat are voie să se folosească de aparat de radio, televizor, casetofon personal, cu condiţia achitării plăţii pentru energia electrică consumată.

Fluxul de știri
0