Avioane de luptă F-22, trimise de SUA la baza românească de la Marea Neagră

© Sputnik / РИА Новости / Accesați arhiva multimediaF-22 A "Раптор"
F-22 A Раптор - Sputnik Moldova
Abonare
F-22 este considerat cel mai scump avion de luptă din lume, fiind apreciat a 190 de milioane de dolari.

CHIȘINĂU, 26 apr — Sputnik. Forțele Aeriene ale SUA au trimis avioane de luptă F-22 Raptor din Marea Britanie spre baza militară Mihai Kogălniceanu din România, de lângă Marea Neagră, pentru desfășurarea unor exerciții, anunță RIA Novosti cu referire la Reuters.

Корабли Каспийской флотилии выполнили пуски крылатых ракет по позициям боевиков ИГ в Сирии - Sputnik Moldova
Ucraina va susține România în crearea flotei comune NATO la Marea Neagră

Comandamentul european al SUA (EUCOM) a anunțat anterior că Forțele Aeriene ale SUA au dislocat avioane de luptă de generația a cincea F-22 Raptor, piloți și echipament adițional în Marea Britanie pentru desfășurarea exercițiilor militare.

Scopul exercițiilor este susținerea aliaților estici ai SUA din cadrul NATO.

SUA au dislocat în Europa avioanele de luptă cu acțiuni multiple F-22 Raptor în conformitate cu inițiativa anunțată anul trecut de a consolida securitatea aliaților săi din cadrul NATO, în legătură cu situația din ucraina. La sfârșitul lunii august 2015, odată cu patru F-22, 60 de militari din escadrila a-95-a a Forțelor Aeriene ale SUA au ajuns la baza aviatică Spangdahlem din Germania.

F-22 este considerat cel mai scump avion de luptă din lume, fiind apreciat a 190 de milioane de dolari. Avionul de luptă cu acțiuni multiple de generația a cincea F-22 Raptor a fost fabricat de companiile Boeing și Lockheed Martin și incorporat în cadrul Forțelor Aeriene ale SUA în anul 2005. Construcția lui a fost utilizată o asemenea tehnologie care îi permite să fie practic invizibil pentru radare. El a fost utilizat pentru prima dată în acțiuni militare în timpul desfășurării operațiunii împotriva „Statului Islamic".

Fluxul de știri
0