Ucraina va susține România în crearea flotei comune NATO la Marea Neagră

© Министерство обороны РФ / Trecere la banca de fotografiiКорабли Каспийской флотилии выполнили пуски крылатых ракет по позициям боевиков ИГ в Сирии
Корабли Каспийской флотилии выполнили пуски крылатых ракет по позициям боевиков ИГ в Сирии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
România a propus crearea unei flote comune NATO. Ucraina este gata să-și includă navele în această grupare, dacă inițiativa va fi susținută de conducerea alianței, a declarat Petro Poroșenko.

CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că Kievul este gata să susțină inițiativa României de creare a unei flote comune NATO la Marea Neagră, transmite RIA Novosti.

„Situația legată de securitatea la Marea Neagră s-a schimbat cardinal și necesită noi decizii, noi propuneri, noi abordări. Menționez că noi susținem inițiativa României privind flota comună NATO și menționez că noi suntem gata să ne alăturăm, după de aceasta va fi susținută de NATO", a spus Poroșenko joi, la briefingul de presă după întrevederea cu președintele României, Klaus Iohannis.

România și Ucraina au semnat un acord privind patrularea comună a frontierei pentru eradicarea corupției, a contrabandei și a migrației ilegale, a mai declarat președintele ucrainean.

„Ucraina și România au semnat un acord privind patrularea comună a frontierei, care va permite ambelor țări să lupte mult mai eficient cu corupția, contrabanda și migrația ilegală", a spus Poroșenko.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, se află într-o vizită oficială în România. În programul vizitei mai este prevăzută întâlnirea cu prim-ministrul român Dacian Cioloș, conducătorii ambelor camere ale Parlamentului și patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Fluxul de știri
0