Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Urechean se apucă de politică, dacă nu este reales șef la Curtea de Conturi

© Photo : Arhiva personală a lui Serafim UrecheanSerafim Urechean
Serafim Urechean - Sputnik Moldova
Abonare
Urechean îi critică pe toți: "O bandă a plecat de la putere în 2009, alta a venit în locul ei, iar acum a treia bandă așteaptă în stradă să acceadă la guvernare". El mai spune că se apucă de politică, dacă nu i se mai oferă un mandat la Curtea de Conturi.

CHIŞINĂU, 25 apr — Sputnik, Sergiu Praporşcic. Republica Moldova nu trebuie să mizeze pe împrumuturile acordate de Fondul Monetar Internațional, ci pe dezvoltarea unei economii eficiente. De această părere este președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean. Ţara trebuie condusă atât de eficient, încât, ca într-o gospodărie bună, toate să fie puse la locul lor, a declarat Urecehan în cadrul unui interviu acordat Studioului Radio Sputnik Moldova.

El consideră că există mai multe alternative pentru împrumuturile de la FMI și, în primul rând, reluarea exporturilor pe piețele din est. „O sursă este deblocarea pieței de desfacere. Noi avem un potențial destul de înalt și, desigur, că fermierul, țăranul moldovean ar munci și ziua, și noaptea în sudoarea frunții, dacă ar ști că are undă să-și vândă produsul. Țăranul nu are nevoie de altfel de ajutor, trebuie doar să-i dai posibilitatea să-și vândă marfa pe care el o cultivă. Dar așa, prin declarațiile prostești, noi ne blocăm exporturile", a declarant Urechean.

Urechean: Moldova e invadată cu carne de contrabandă

Serafim Urecheanu - Sputnik Moldova
Politică
Serafim Urechean: Există riscul unor noi furturi din sistemul bancar

Șeful Curții de Conturi susține că țara noastră este invadată de mărfuri de contrabandă, fapt care afectează atât veniturile la bugetul de stat, cât și sectorul productiv al economiei.

"Mai există și contrabanda. Piața este invadată cu carne de import, dracul știe de unde! Și țăranul care crește această carne aici nu poate să o vândă la fabricile de mezeluri din Moldova. Tot prin contrabandă sunt aduse, cred eu, și lactatele. Tot așa și carnea din Argentina", a spus el.

În Moldova câștigă cel ce strigă mai tare în stradă

Președintele Curții de Conturi spune că Republica Moldova are nevoie de o conducere mai eficientă decât actuala: „O conducere care ar fi pentru popor, mai patriotică, nu patriotică doar prin declarații. Liderii tuturor formațiunilor politice vor să devină președinte de țară, concurența este cine țipă mai tare în stradă, cine își bate joc mai mult de oraș. Uitați-vă ce se face în fața Parlamentului, în fața Guvernului".

Usatâi, Sandu și Năstase nu au construit nici măcar o toaletă pentru Moldova

La întrebarea cine dintre liderii politici dați favoriți în sondaje la funcția de președinte, Renato Usatâi, Maia Sandu și Andrei Năstase, s-ar descurca mai bine în acest post, Urechean a răspuns scurt: nici unul. După care a adăugat: "Cine dintre cei trei a construit măcar o toaletă pentru Republica Moldova?".

Întrebat dacă intenționează să participe la alegerile prezidențiale, fostul primar al Capitalei a declarat: "Cel mai probabil, voi participa la alegerile prezidențiale, chiar fiind conștient că nu voi câștiga aceste alegeri". Urechean însă a făcut o precizare, el a spus că dacă nu o să i se acorde un nou mandat la Curtea de Conturi, atunci, evident, se va implica în activitatea politică și va candida la funcția de șef al statului.

Fluxul de știri
0