De ce Donald Trump şi-a schimbat şeful de campanie electorală?

© Flickr / Gage SkidmoreДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump, miliardarul american din afara Partidului Republican care este dorit de electorat la conducerea Casei Albe, l-a numit pe Paul Manafort, un lobbyist extrem de puternic în dezvoltarea relaţiilor de pace cu Rusia, să-i organizeze campania electorală.

BUCUREŞTI, 25 apr — Sputnik. Paul Manafort, în vârstă 67 de ani, a fost angajat luna trecută pentru a convinge Partidul Republican să îl nominalizeze pe Donald Trump candidat la președinția Statelor Unite ale Americii.

Donald Trump trebuie să obțină nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Însă propaganda neoconservatoare aflată la putere de 30 de ani este extrem de puternică și, în ciuda faptului că Trump este votat de popor, Convenția Națională a Partidului Republican ar putea să îl elimine pe miliardar din cursa finală datorită opoziției pe care acesta a declarat-o față de corporații, Parteneriatul Comercial Transpacific și față de Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții.

Прямая линия с президентом РФ В. Путиным - Sputnik Moldova
Putin despre cine e mai rău pentru Rusia, Clinton sau Trump

Există un precedent în istoria Partidului Republican când lui Ronald Reagan nu i s-a dat nominalizarea, deși câștigase alegerile primare. Convenția l-a ales atunci pe Gerald Ford.

Paul Manafort a lucrat pentru doi președinți americani, Gerald Ford şi George W. Bush. Manafort este un lobbyist pacifist, în relații foarte bune cu Moscova, extrem de puternic la Washington.

Paul Manafort este în relații excelente cu fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici, dat jos prin lovitură de stat în 2014 pentru că nu a semnat tratatul de aderare la Uniunea Europeană.

Miliardarul american este prieten și cu omul de afaceri Rinat Akhmetov.

Manafort are misiunea să schimbe imaginea lui Donald Trump în rândul celor care decid în Partidul Republican. El trebuie să-i convingă pe mai marii partidului că Donald Trump este cea mai bună opțiune pentru Casa Albă, atât în dezvoltarea relațiilor de pace cu Rusia, cât și pentru economia americană. Este extrem de greu, având în vedere că Trump nu este unul de-al partidului.

Fluxul de știri
0