Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La sfârșitul săptămânii, transportul privat nu va avea acces la cimitire

Abonare
Înainte de Paşti, cetăţenii nu vor putea intra pe teritoriile cimitirelor cu automobilele care le aparțin. Această decizie a fost luată de funcționarii de la primărie pentru a reuşi să scoată gunoiul de acolo până la sărbători.

CHIȘINĂU,25 apr — Sputnik. Accesul transportului privat la cimitirul "Sfântul Lazăr" și la Cimitirul Central din Chișinău va fi restricţionat la sfârșitul acestei săptămâni, a declarat luni la ședința serviciilor municipale Ludmila Boțan, directorul Combinatului servicii funerare din Chișinău.

Свеча - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În cimitirele din Chișinău ar putea fi introduse "legi" noi

Potrivit acesteia, în zilele de odihnă care au trecut, la cimitirul "Sfântul Lazăr" a venit foarte multă lume, iar din acest motiv, transportul de serviciu care evacuează gunoiul a circulat cu dificultate.

"Sper ca în această săptămână, oamenii care vor să facă ordine la morminte, vor reuși să facă acest lucru. Vineri, este necesar să fie limitat accesul transportului privat la Cimitirul Central din Chișinău, iar pentru cimitirul „Sfântul Lazăr" avem nevoie de trei zile — joi, vineri și sâmbătă, pentru a evacua tot gunoiul", a spus Boțan.

Cimitirul "Sfântul Lazăr" este cel mai mare din Europa, chiar dacă are doar 50 de ani. Suprafața acestei necropole este mai mare de 107 hectare. În municipiu mai sunt 10 cimitire în care se fac înmormântări.

Fluxul de știri
0