Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţia, gata să intervină

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016
Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Forţele de ordine sunt gata să intervină în cazul destabilizării ordinii de drept la protestul organizat duminică de opoziţia de dreapta, Platforma DA.

CHIŞINĂU, 24 apr – Sputnik. Poliţia este gata să intervină şi să reacţioneze la evenimentele care pot genera destabilizări ale ordinii de drept, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei.

„Astăzi, poliția este la datorie, asigurând ordinea şi securitatea publică pe parcursul desfăşurării protestelor din centrul capitalei”, informează IGP.

Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Protestatarii au fost îndemnaţi să încercuiască Guvernul

Membrii şi simpatizanţii opoziţiei extraparlamentare de dreapta, Platforma „Demnitate şi Adevăr”, la care s-au alăturat şi deputaţii PLDM, au ieşit duminică la un protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Manifestanţii au cerut dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate şi a celor prezidenţiale nu mai târziu de luna iulie.

Protestatarii au înconjurat sediul Guvernului. Organizatorii protestului nu ştiu cât va dura această acţiune.

„Este o acţiune simbolică. Nu ştim cât timp va dura, oamenii vor decide”, a declarat pentru Sputnik unul din liderii Platformei DA, Vasile Năstase.

Mai mulţi poliţişti au fost dislocaţi la Guvern. Şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat pentru Sputnik că poliţia menţine situaţia sub control.

Pe parcursul manifestaţiei, poliţiştii au afişat un placat pe care este scris „Vă mulţumim că protestaţi paşnic”.

Fluxul de știri
0