Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii au fost îndemnaţi să încercuiască Guvernul

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016
Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Cei aproape zece mii de protestatari, adunaţi în centrul Chişinăului la un protest antiguvernamental organizat de Platforma DA, au fost îndemnaţi să încercuiască Guvernul şi Parlamentului.

CHIŞINĂU, 24 apr – Sputnik. Unul dintre liderii Platformei DA, Chiril Moţpan, a îndemnat protestatarii care s-au adunat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale să încercuiască una dintre instituţiile de stat, de exemplu Guvernul, pentru a pune astfel presiune asupra puterii şi pentru a determina demisia acesteia.

Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Informaţii operative din capitală: planurile „nocturne” ale protestatarilor

„Unica soluţie, este-o revoluţie”, au scandat protestatarii în semn de aprobare a îndemnului lansat de Chiril Moţpan.

El a amintit că Platforma DA cere dizolvarea Parlamentului, demisia Guvernului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate, în paralel cu alegerile prezidenţiale.

„Fiecare va sta atâta timp cât va putea”, a declarat Moţpan.

„Să facem o coloană şi să înconjurăm Casa Guvernului”, i-au îndemnat pe protestatari organizatorii de la microfoanele din PMAN.

Organizatorii au anunţat că în faţa coloanei de protestatari vor merge veteranii războiului de la Nistru, care trebuie să asigure caracterul paşnic al acţiunii.

Chiril Moţpan a mai anunţat că şi Parlamentul urmează să fie încercuit.

Fluxul de știri
0