Poliţia infirmă: nu împiedicăm protestatarii să vină spre capitală

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016
Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
MAI a întreprins mai multe acţiuni în ultimele zile pentru a asigura buna desfăşurare a protestului de duminică, inclusiv măsuri cu caracter preventiv.

CHIŞINĂU, 24 apr – Sputnik. Ministerul de Interne al Republicii Moldova nu influenţează deplasarea oamenilor spre Chişinău care merg să protesteze paşnic, iar poliţiştii asigură ordinea publică în conformitate cu prevederile legii. Aşa a reacţionat Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) la afirmaţiile organizatorilor protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), precum că oamenii legii blochează deplasarea manifestanţilor spre capitala ţării. 

Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Poliţia: situaţia din centrul Chişinăului e sub control

Platforma „Demnitate şi Adevăr organizează, duminică, în PMAN din Chişinău o acţiune de protest împotriva actualei guvernări, unde intenţionează să ceară dizolvarea Parlamentului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Ministerul Afacerilor Interne infirmă această informaţie şi aduce la cunoştinţa cetăţenilor că MAI a întreprins mai multe acţiuni în ultimele zile, pentru a asigura buna desfăşurare a acestui protest, inclusiv măsuri cu caracter preventiv, privind depistarea pregătirii unor acţiuni ilegale, violente sau a unor provocări”, a declarat purtătorul de cuvânt al INP, Diana Fetco.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat în ajun că poliţiştii au depistat încercări de a organiza unele acţiuni agresive în timpul manifestaţiilor. Alexandru Jizdan a făcut apel către cetăţeni să nu se lase provocaţi, să renunţe la manifestările violente şi să le raporteze imediat organelor de drept.

Fluxul de știri
0