Poliţia: situaţia din centrul Chişinăului e sub control

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016
Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia menţine situaţia sub control la protestul antiguvernamental organizat duminică de opoziţia extraparlamentară de dreapta din Moldova, Platforma „Demnitate şi Adevăr”.

CHIŞINĂU, 24 apr – Sputnik. Până la această oră nu au fost înregistrate incidente la protestul organizat duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău, de Platforma „Demnitate şi Adevăr”, a declarat pentru Sputnik Moldova şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie (IGP), Gheorghe Cavcaliuc. 

„Poliţia menţine situaţia sub control. Incidente până la această oră nu au fost înregistrate”, a declarat şeful adjunct al IGP.

Oamenii legii vor oferi informaţii despre numărul participanţilor la protestul Platformei DA la finele mitingului. 

Протест 24 апреля - Sputnik Moldova
Capitala e împânzită de poliţişti. Guvernul e în asediul puterii...

„Acum oamenii vin şi pleacă. Date despre numărul protestatarilor poliţia le va oferi la finele acţiunii”, a precizat Cavcaliuc.

 Organizatorii protestului, de asemenea, nu au putut oferi pentru Sputnik Moldova detalii despre numărul manifestanţilor din PMAN. 

„Coloanele de protestatari continuă să vină în piaţă. Nu vă pot da o cifră. Sunt mulţi oameni”, a declarat unul dintre liderii Platformei DA, Vasile Năstase.

Platforma Civică DA a chemat cetăţenii Republicii Moldova duminică, 24 aprilie, în PMAN pentru a protesta împotriva actualei guvernări şi a cere organizarea alegerilor parlamentare anticipate. La această oră circulaţia în centrul Chişinăului este blocată, transportul public a fost redirecţionat pe străzile adiacente. 

În ultimele zile, MAI a întreprins mai multe acţiuni pentru a asigura buna desfăşurare a protestului.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat în ajun că poliţiştii au depistat încercări de a organiza unele acţiuni agresive în timpul manifestaţiilor. Alexandru Jizdan a făcut apel către cetăţeni să nu se lase provocaţi, să renunţe la manifestările violente şi să le raporteze imediat organelor de drept.

Fluxul de știri
0