Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAI: protestatarii nu sunt împiedicaţi să vină spre Chişinău

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 24 апреля 2016
Протест 24 апреля 2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
MAI a întreprins mai multe acţiuni în ultimele zile pentru a asigura buna desfăşurare a protestului de duminică, inclusiv măsuri cu caracter preventiv.

CHIŞINĂU, 24 apr – Sputnik. MAI nu împiedică deplasarea oamenilor care vin să protesteze paşnic, iar poliţiştii asigură ordinea publică în conformitate cu prevederile legii. Aşa a reacţionat Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) la afirmaţiile organizatorilor protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), precum că oamenii legii blochează deplasarea manifestanţilor spre Chişinău. 

Протест - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministrul de Interne: la protestele de duminică se pregăteau violenţe

Platforma „Demnitate şi Adevăr organizează, duminică, în PMAN o acţiune de protest împotriva actualei guvernări, unde intenţionează să ceară dizolvarea Parlamentului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Ministerul Afacerilor Interne infirmă această informaţie şi aduce la cunoştinţa cetăţenilor că MAI a întreprins mai multe acţiuni în ultimele zile, pentru a asigura buna desfăşurare a acestui protest, inclusiv măsuri cu caracter preventiv, privind depistarea pregătirii unor acţiuni ilegale, violente sau a unor provocări”, a declarat purtătorul de cuvânt al INP, Diana Fetco.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat în ajun că poliţiştii au depistat încercări de a organiza unele acţiuni agresive în timpul manifestaţiilor. Alexandru Jizdan a făcut apel către cetăţeni să nu se lase provocaţi, să renunţe la manifestările violente şi să le raporteze imediat organelor de drept.

Fluxul de știri
0