Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul de Interne: la protestele de duminică se pregăteau violenţe

Протест
Протест - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne a declarat vineri că la protestele de duminică ce vor fi organizate de Platforma DA se pregăteau violenţe. Poliţia a iniţiat o anchetă.

CHIŞINĂU, 22 apr – Sputnik. MAI a întreprins mai multe acţiuni în ultimele zile pentru a asigura buna desfăşurare a protestului anunţat pentru ziua duminică, 24 aprilie, de către opoziţia de dreapta Platforma „Demnitate şi Adevăr”.

Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de vineri de către ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pânzari.

„Ofiţerii noştri au depistat încercări de a organiza unele momente agresive în timpul manifestaţiilor. Se lucrează pentru neutralizarea grupurilor care pregătesc în mod premeditat astfel de acţiuni” a declarat ministrul de Interne. 

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Andrei Năstase vrea să ajungă în Parlament sau la pușcărie?

Jizdan a menţionat că, în baza materialelor operative acumulate, a fost iniţiată o anchetă care vizează un grup de persoane care plănuiau să desfăşoare acţiuni cu caracter agresiv, inclusiv agresarea poliţiştilor.

„Cred că prin acţiunile cu caracter preventiv desfăşurate de poliţie vom reuşi să blocăm acţiuni de acest fel. Este devreme să vă dăm acum detalii despre acest subiect”, a continuat ministrul.

În ziua protestului va fi mobilizat un număr important al forţelor de ordine în locurile cu aglomeraţie sporită.

„În aşa fel încât să putem opri imediat devierile de la lege”, a comunicat Jizdan.

Obligaţia de a asigura caracterul paşnic al protestelor revine şi organizatorilor. Ministrul de Interne a făcut apel către organizatorii manifestaţiei de duminică să asigure respectarea legii.

„De data aceasta avem numai un singur organizator şi responsabilitatea este clară. Ştim cu cine să comunicăm pentru toate problemele pe această zonă de responsabilitate”, a declarat ministrul de Interne.

Alexandru Jizdan a făcut apel la cetăţeni să nu se lase provocaţi, să renunţe la manifestările violente şi să le raporteze imediat organelor de drept.

Fluxul de știri
0