Capitala e împânzită de poliţişti. Guvernul e în asediul puterii...

© SputnikПротест 24 апреля
Протест 24 апреля - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat poliţiştii din toată ţara pentru a asigura ordinea publică şi securitatea instituţiilor de stat la sărbătoarea Floriilor din acest an, zi în care Platforma DA a anunţat un amplu protest antiguvernamental.

CHIŞINĂU, 24 apr – Sputnik. Corespondenţii Sputnik Moldova au discutat în dimineaţa zilei de duminică despre ceea ce se întâmplă în centrul Chişinăului cu reprezentanţii forţelor de ordine şi cu unii protestatari. Colaboratorii MAI al RM dau asigurări că organele de drept sunt pregătite să asigure ordinea publică, securitatea cetăţenilor şi integritatea clădirilor instituţiilor de stat, iar exponenţii Platformei DA speră că manifestaţia de duminică va fi una reuşită.

протест платформы ДА - Sputnik Moldova
Mitingul din 24 aprilie: mistere şi paradoxuri

MAI a evitat să ofere date exacte despre numărul de poliţişti antrenaţi în asigurarea ordinii în ziua de 24 aprilie. Totodată, reprezentanţii instituţiei subliniază că în capitală sunt mobilizaţi suficienţi oameni ai legii pentru a asigura ordinea publică, securitatea circulaţiei rutiere şi pentru a interveni în cazul în care va fi necesar.

Pe de altă parte, Platforma DA a elaborat un plan de aducere a oamenilor la Chişinău din toate colţurile ţării. Acest plan arată ca o adevărată mişcare tactică de deplasare a unei armate.

Potrivit anunţului organizatorilor manifestaţiei de protest, oamnii vor veni la această acţiune din cinci direcţii şi anume:

Direcţia 1: oamenii din raioanele Cahul, Taraclia, Cantemir, Leova, Cimişlia, Hînceşti se vor aduna la Hînceşti şi se vor deplasa la Ialoveni, de unde vor veni în capitală.

Direcţia 2: oamenii din raioanele Ungheni, Călăraşi, Nisporeni, Străşeni se adună la Străşeni şi de acolo vor veni la Chişinău.

Direcţia 3: oamenii din raioanele Briceni, Ocniţa, Edineţ, Donduşeni, Drochia, Râşcani, Glodeni, Bălţi, Sângerei, Teleneşti, Făleşti, Soroca, Rezina, Şoldăneşti, Orhei vor merge la Orhei, de unde se vor deplasa în coloană până la Chişinău.

Direcţia 4: oamenii vor veni din raioanele Ştefan-Vodă, Cantemir, Căuşeni, Comrat, Basarabeasca şi Anenii Noi în apropiere de oraşul Anenii Noi, de unde vor veni în coloană la Chişinău.

Direcţia 5 cuprince localităţile din raioanele Criuleni şi Dubăsari. Participanţii la proteste din aceste raioane se vor aduna la intrarea în localitatea Stăuceni, iar apoi vor merge spre centrul capitalei.

Liderii PLDM şi cei ai grupului de iniţiativă pentru crearea formaţiunii politice "PAS", în frunte cu Maia Sandu, au anunţat că adera la protestul de duminică al Platformei DA.

Fluxul de știri
0