25 de mii de oameni au protestat la Hanovra împotriva TTIP (VIDEO)

Protest Hanovra
Protest Hanovra - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii mai multor asociaţii germane au protestat împotriva zonei de liber schimb cu Statele Unite şi Canada.

CHIŞINĂU, 24 apr — Sputnik. Aproximativ 25 de mii de persoane s-au reunit sâmbătă la Hanovra, nordul Germaniei, în cadrul unui miting împotriva Acordului de liber schimb între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii (TTIP sau TAFTA) şi Canada (CETA), a au anunţat mass-media cu referire la poliţia locală.

Дональд Туск во время совместной пресс-конференции - Sputnik Moldova
Tusk: Parteneriatul transatlantic va proteja UE de instabilitate

Potrivit revistei Sputnik France, care citează revista Spiegel, aproximativ 20 de asociaţii au participat la acţiunea de protest. Manifestanţii, care aveau cu ei pancarte cu mesaje împotriva Parteneriatul transatlantic de comerţ şi investiţii (TTIP), purtau tricouri cu inscripţii „Stop TTIP" şi „Nu daţi şanse pentru TTIP".

În internet au apărut mai multe secvenţe video cu protestatarii care au mărşăluit pe străzile oraşului german Hanovra, publicate pe contul de youtube al Russia Today. Din imagini se vede că acţiunea s-a desfăşurat paşnic, transmite RIA Novosti.

Acţiunea de protest a avut loc în ajunul întâlnirii de la Hanovra între preşedintele SUA, Barack Obama, cancelarul german, Angela Merkel, prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, prim-ministrul italian, Matteo Renzi, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande. Una dintre temele discutate va fi acordul TTIP.

Uniunea Europeană a început negocierile Tratatului TTIP în iulie 2013. Este vorba de crearea celei mai mari zone de liber schimb din lume, care va reglementa tranzacţiile de pe piaţă a peste 820 de milioane de locuitori. În afară de Statele Unite şi UE, proiectul va mai cuprinde Canada, Mexic, Elveţia, Lichtenstein, Norvegia şi Islanda, dar şi ţările candidate pentru aderarea la UE.

Fluxul de știri
0