Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tusk: Parteneriatul transatlantic va proteja UE de instabilitate

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaДональд Туск во время совместной пресс-конференции
Дональд Туск во время совместной пресс-конференции - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că încheierea acordului dintre Uniunea Europeană şi SUA privind parteneriatul transatlantic comercial şi investiţional este actual, în special, în contextul incertitudinii economice din Asia.

CHIŞINĂU, 3 sept — Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut joi un apel către Uniunea Europeană şi SUA, cerându-le să continue în acelaşi ritm negocierile acordului privind Parteneriatul Comercial şi Investiţional Transatlantic (TTIP), văzându-l ca o protecţie împotriva instabilităţii economice din lume în general, şi din Asia, în special.

Обострение санкций - Sputnik Moldova
Editorialist Il Giornale: SUA au transformat Europa într-o colonie

„Este un accord ce nu poate fi tergiversate astăzi, în condiţiile unei noi incertitudini economice în Asia”, a spus el, într-un discurs în faţa ambasadorilor Uniunii Europene.

UE şi SUA planifică să încheie negocierile privind semnarea acordului până la sfârşitul acestui an, menţionând că TTIP va fi cel mai mare acord comercial din istorie, care va îngloba circa 6% din producţia economică mondială şi va crea „un coridor” de liber schimb din Hawai până în Letonia.

Adversarii acordului, pe care îl numesc un „NATO economic”, consideră că el reflectă exclusiv interesele companiilor transnaţionale, care luptă pentru limitarea controlului şi diminuarea măsurilor regulatorii din Europa. În perioada pregătirii acordului pentru semnare, în statele UE s-au desfăşurat sute de acţiuni de protest împotriva acestuia.

Fluxul de știri
0