Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce a decis Maia Sandu să meargă la protestul de duminică

© basarabia.mdMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Pe ultima sută de metri , apar noi doritori de a se alătura protestelor de duminică. Motivele celor cuprinşi subit de spirit protestatar sunt diferite, ca de altfel şi scopurile acestora.

CHIŞINĂU, 23 apr — Sputnik. După anunţul de acum câteva zile al liberal-democraţilor, care au decis şi ei să ia parte la manifestaţiei organizate de Platforma DA, acum câteva ore şi Maia Sandu (fost membru PLDM, instalată în funcţia de ministru al Educaţiei de către această formaţiune şi care abia după plecarea din funcţie a înţeles că fostul ei şef de partid nu ar fi chiar curat la mână) a ajuns la concluzia că este musai să fie prezentă şi ea mâine în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„Duminică voi merge la protest pentru a le spune celor de la guvernare că ei nu ne reprezintă și că politica lor este îndreptată împotriva cetățenilor. Mă voi alătura oamenilor care vor protesta, pentru a le aminti guvernanților că timpul lor a expirat și că nu vom renunța la schimbare. Știm că ei nu au ochi să ne vadă și urechi să ne audă, dar vom insista, în mod pașnic și civilizat, pe respectarea drepturilor noastre și pe apărarea valorilor democratice. Ignorarea voinței poporului este o strategie proastă, care nu va ține mult timp", a scris liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate pe o reţea de socializare.

Ренато УсатыйПротест - Sputnik Moldova
Politică
Protestul din 24 aprilie: de ce Usatîi a tras „pe dreapta”

Bine spus, dar oare crede Maia Sandu că guvernarea din care dânsa a făcut parte ne-a reprezentat cumva pe noi sau cât de tare s-a sinchisit de voinţa poporului respectiva guvernare atunci când a furat ca-n codru şi a pus pe brânci economia ţării?

Motivul participării unora s-au altora la manifestaţia de protest poate fi lesne intuit. Liberal-democraţii, acei câţi i-au mai rămas fideli liderului lor de partid, vor veni la mitingul din ziua Floriilor să-şi mai spele imaginea, dar mai ales pe cea a şefului. Ce vor face însă cei care chiar sunt convinşi că Filat ar fi beneficiat de banii furaţi de la BEM? Vor striga „Jos hoţii!" alături de cei din PLDM?

Pentru Maia Sandu calculul este altul şi nu în zadar i-a luat ceva timp să se decidă. Însă participarea la acţiunea de duminică ar putea fi destul de lucrativă pentru cineva cu anumite ambiţii prezidenţiale, în perspectiva viitoarelor alegeri. Iar Maia Sandu, cel mai probabil, nu este lipsită de astfel de ambiţii.

Fluxul de știri
0