Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Surpriza AŞM pentru elevii din Rezina care au fost intoxicaţi cu insecticid

© Sputnik / Vladimir Polușatov1 septembrie
1 septembrie - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii din satul Cuizăuca, raionul Rezina, care s-au intoxicat cu substanţe insecticide, au obţinut un sejur la o bază de odihnă din afara ţării, care aparţine Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

CHIŞINĂU, 22 apr – Sputnik. Serviciul de presă al Academiei de Ştiinţe a Moldovei anunţă că 40 de copii din satul Cuizăuca, raionul Rezina, care au avut de suferit din cauza unei intoxicări cu insecticid, vor beneficia de un sejur la Baza de odihna "Ştiinţa" a AŞM, amplasată în localitatea Balabanovka, regiunea Belgorod Dnestrovsc din Ucraina.

Elicopter Aviasan Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Incident la Rezina: 14 copii aduşi cu elicopterul Aviasan la Chişinău

Sursa citată a menţionat că preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, a fost afectat de ştirea despre intoxicarea celor 40 de copii şi mai precizează că în această localitate s-a născut tatăl academicianului.

„Preşedintele AŞM a dorit sa atenueze măcar un pic din suferinţa copiilor şi din durerea părinţilor. Astfel, la iniţiativa conducerii Academiei, cu susţinerea sindicatelor AŞM, preşedintele Duca a oferit pentru 40 din elevii care au avut de suferit în urma acestui nefericit caz, un sejur la Baza de odihnă „Ştiinţa” a AŞM, amplasată în Balabanovka, regiunea Belgorod Dnestrovsc, Ucraina”, a notat sursa citată.

Fluxul de știri
0