Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incident la Rezina: 14 copii aduşi cu elicopterul Aviasan la Chişinău

© photo: Aviasan Moldova Elicopter Aviasan Moldova
Elicopter Aviasan Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulţi elevi de la şcoala din satul Cuizăuca, raionul Rezina, s-au intoxicat după ce o adolescentă a spart din neatenţie o fiolă plină cu insecticid.

CHIŞINĂU, 4 mar – Sputnik. Paisprezece copii din raionul Rezina au fost transportaţi noaptea trecută cu un elicopter Aviasan la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău. Elevii au fost internaţi joi la Spitalul raional din Rezina cu simptome de intoxicaţie. 

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Aproximativ 40 de copii s-au intoxicat cu gaz în raionul Ialoveni

La Rezina au fost mobilizaţi şi specialiştii de la Institutul Mamei şi Copilului, inclusiv cei de la toxicologie. Totodată, o echipă Aviasan a fost trimisă în raion pentru a acorda ajutor  specialiştilor din cadrul Spitalului raional, dar și pentru a transporta copiii la Institutul Mamei și Copilului.

Pe parcursul nopţii trecute, aceştia au fost transferaţi în grupuri la Institutul Mamei și Copilului. Astfel că vineri, la ora 7.00, la Institutul Mamei și Copilului au fost internaţi 14 copii.

Potrivit medicilor, starea minorilor este de gravitate medie stabilă.

Conform informaţiilor preliminare, intoxicaţia a survenit în urma spargerii unei fiole cu insecticid B-58 de către o elevă. Incidentul s-a întâmplat în sala de festivităţi a şcolii generale din satul Cuizăuca, raionul Rezina.

Fluxul de știri
0