Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip le-a promis agricultorilor sprijin din partea executivului

© Preşedinţia Republicii MoldovaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful Guvernului le-a dat asigurări reprezentanţilor asociaţiilor de agricultori din Republica Moldova că executivul se va implica în susţinerea celor din ramură.

CHIŞINĂU, 22 apr – Sputnik. Premierul Pavel Filip consideră agricultura drept un domeniu prioritar pentru ţara noastră. El a declarat vineri la întrevederea cu reprezentanţii asociaţiilor de agricultori că dialogul constant dintre autorităţile centrale şi asociaţiile de ramură este necesar pentru a avea o viziune complexă şi a acţiona în comun în soluţionarea problemelor existente, informează serviciul de presă al Guvernului.

Сбор овощей в фермерском хозяйстве - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din 1 aprilie, agricultorii din Moldova pot importa motorină

În acest context premierul a spus că Guvernul este determinat să susţină agricultorii pentru ca aceştia să facă faţă dificultăţilor.

Un subiect important al discuţiei l-a constituit ajustarea cadrului legal pentru dezvoltarea şi susţinerea afacerilor pe acest segment, precum şi sprijinul financiar acordat din fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli. În acest context, Pavel Filip a vorbit despre deciziile, adoptate recent de Executiv, care au drept scop facilitarea şi dezvoltarea afacerilor în sectorul agro-alimentar al Republicii Moldova.

Printre problemele enunţate în cadrul şedinţei au fost: irigarea terenurilor, concurenţa neloială de pe piaţa internă, nevoia implicării institutelor abilitate în cercetarea şi dezvoltarea soiurilor noi de legume şi fructe, precum şi sistemul birocratic din cadrul autorităţilor de resort.

Pavel Filip a dispus crearea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale de resort şi ai Asociaţiilor de Producători Agricoli pentru a identifica şi soluţiona problemele din domeniu, în vederea creării unui mediu favorabil pentru dezvoltarea industriei agro-alimentare în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0