Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Parteneriatul Estic” ar putea fi revizuit din temelii

© Sputnik / Николай Лазаренко / Accesați arhiva multimediaReprezentanţi ai statelor participante la Parteneriatul Estic
Reprezentanţi ai statelor participante la Parteneriatul Estic - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii ţărilor care participă la Parteneriatul Estic încearcă să găsească o modalitate eficace de aflare în această formă de asociere, în contextul în care UE îşi revizuieşte politica de vecinătate.

CHIŞINĂU, 22 apr – Sputnik. Joi a avut loc reuniunea înalţilor oficiali ai ţărilor Parteneriatului Estic. Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari.

Stefan Fule în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Fule i-a provocat pe proeuropenii moldoveni să se "reinventeze"

Serviciul de presă al diplomaţiei de la Chişinău menţionează că reprezentanţii ţărilor membre ale Parteneriatului Estic  (PaE) şi cei ai statelor membre ale Uniunii Europene au realizat un amplu schimb de opinii vizând perspectivele dezvoltării Parteneriatului Estic în contextul exerciţiului de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate.

Potrivit sursei, un accent aparte a fost plasat pe stabilitate, în calitate de prioritate care urmează să ghideze de o manieră susţinută cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, atât pe dimensiunea bilaterală, cât şi multilaterală.

Participanţii la reuniune au discutat şi despre pregătirile pentru reuniunea anuală a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor Parteneriatului Estic, preconizată să aibă loc pe data de 23 mai 2016, la Bruxelles, precum şi despre perspectivele organizării următorului Summit al Parteneriatului Estic în anul 2017.

Anterior ministrul polonez de externe, Witold Waszczykowski, a declarat că programul „Parteneriatului Estic” şi că din acest considerent Guvernul Poloniei „a abandonat acest concept, considerându-l drept unul incorect”.

El a mai menţionat că formatul Parteneriatului Estic creează doar iluzia, nu şi perspectiva efectivă de aderare la Uniunea Europeană pentru ţări ca Ucraina, Belarus, Moldova, Georgia, Azerbaijan.

 

Fluxul de știri
0