Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opinie: Panglica Sfântul Gheorghe - simbol al dreptății

© Sputnik / Мирослав РотарьСтарт акции "Георгиевская ленточка"
Старт акции Георгиевская ленточка - Sputnik Moldova
Abonare
Participanții la conferința de presă multimedia, consacrată startului acțiunii "Panglica Sfântului Gheorghe" consideră că acest simbol semnifică dreptatea, unitatea și Victoria binelui asupra răului.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. "Panglica Sfântului Gheorghe" a devenit nu numai o acțiune în cinstea Marii Victorii, ci este un simbol al dreptății și al superiorității binelui asupra răului, a declarat vicedirectorul asociaţiei "Rossotrudnicestvo", Alecsandr Radikov, la conferința multimedia de luni, dedicată startului acțiunii "Panglica Sfântului Gheorghe". În cadrul evenimentului a fost realizată legătura video cu oraşul Simferopol.

Благодарность Sputnik Молдова от Посольства России - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ambasada FR: totalurile concursului „70 de ani de la Marea Victorie”

Potrivit lui Radikov, Rossotrudnicestvo se ocupă de mai mulți ani cu promovarea acestei acțiuni peste hotare. În acest an ea va avea loc în peste 70 de țări ale lumii, iar în străinătate au fost trimise de două ori mai multe seturi de panglici "Sfântul Gheorghe.

"Cetățenii străini iau parte activă la această acțiune — de la Indonezia până la Țările din America Latină, care nu au participat la cel de-al Doilea Război Mondial, dar pentru ei este foarte important să se inițieze în lucrurile sfinte — Victoria binelui asupra răului, dreptății, antifascismului", a menționat aceeași sursă.

Potrivit lui, "Panglica Sfântului Gheorghe" este un lucru care servește drept simbol al dreptății și se contrapune falsificării istoriei".

Dmitri Kiseliov, director general al AIȘ "Rusia Azi" afirmă, la rândul său, că atitudinea față de "Panglica Sfântului Gheorghe" trebuie să fie aceeași ca și față de drapel.

"Din ideea care a luat naștere între pereții agenției noastre în anul 2005, acțiunea s-a transformat într-un imens flash-mob. Oamenii simt în această Panglică un punct de sprijin, care astăzi e mai actual ca niciodată",a spus Kiseliov.

Pentru prima dată Moldova a participat la acțiunea "Panglica Sfântului Gheorghe" șase ani în urmă. Atunci, voluntarii au împărțit peste 20 de mii de panglici.

Președintele Consiliului Obștesc "Pentru Patrie" Igori Tuleanțev de la centrul de presă din Chișinău a mulțumit AIȘ "Rusia Azi" pentru că a fost inițiată această acțiune.

"Anul trecut, a subliniat el, doar în Moldova la cea de-a 75-a aniversare a Marii Victorii au fost împărțite peste 170 de mii de panglici. Cererea pentru ele este foarte mare în țara noastră. De fapt, ele niciodată nu sunt suficiente."

Una din acțiunile principale care a avut loc în Moldova a fost marșul cu o panglică de 250 de metri.

"La această acțiune au participat mai multe mii de persoane din Chișinău și din alte orașe care au fost eliberate de fascism. Panglica Sfântului Gheorghe a devenit simbolul consolidării și unirii tuturor forțelor patriotice ale țării noastre multinaționale", afirmă Tuleanțev.

În ziua în care a fost dat startul acțiunii, AIȘ "Rusia azi" a inaugurat o expoziție de fotografii, dedicate celei de-a 75-a aniversări a Biroului de Informații Sovietic, de la care și-au luat începutul cele mai mari agenții de știri — APN, RIA Novosti și AIȘ "Rusia Azi". Expoziția arată războiul prin ochii foto-corespondenților de război ai Biroului și povestește despre cele mai importante etape ale luptei împotriva fascismului. Lucrările sunt expuse lângă clădirea AIȘ "Rusia Azi" pe bulevardul Zubovsk, ea va fi deschisă până la 13 mai 2016.

Fluxul de știri
0