Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Orheienii au parte şi de spartachiadă. Evenimentul începe duminică

© Primăria oraşului OrheiOrhei, spartachiadă, sport, premii
Orhei, spartachiadă, sport, premii - Sputnik Moldova
Abonare
Spartachiada de la Orhei include 5 probe sportive: minifotbal, tenis de masă, șah, baschet și volei. La competiţie s-au înscris peste 1000 de participanți.

CHIŞINĂU, 22 apr – Sputnik. În această duminică, la Orhei va fi dat startul spartachiadei din localitate. Evenimentul va avea loc pe stadionul central din oraş. Printre invitaţi se numără viceministrul Tineretului şi Sportului, Pavel Ianeţ, primarul oraşului Orhei, Ilan Şor şi  preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub. Spartachiada va debuta cu un maraton.

În programul evenimentului sunt incluse un master-class de tenis, unde vor juca sportivi de performanță, membrii loturilor naționale la diferite categorii de vârstă, antrenori,  dar și alte activități inițiate de către FTM, pentru popularizarea tenisului in regiuni.

Patronul FC Milsami, Ilan Şor, pe tribuna stadionului din Orhei - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Orhei va fi amenajat un stadion nou

De asemenea, cei prezenți vor avea parte de lecții gratuite de tenis, diverse ştafete,  demonstraţii făcute de sportivii de performanță, precum și o sesiune de autografe cu  membrii lotului feminin Fed Cup.

Spartachiada de la Orhei include 5 probe sportive: minifotbal, tenis de masă, șah, baschet și volei.

La competiţie s-au înscris peste 1000 de participanți.

Pe lângă elevii și studenții din instituțiile de învățământ orășenești, la competițiile sportive vor putea participa, în premieră, reprezentanții administrației locale, ai instituțiilor de stat și întreprinderilor care activează în oraș.

Astfel, în perioada 25 aprilie – 24 mai se vor desfăşura meciurile preliminare, iar începând cu 24 mai – 27 mai se vor desfăşura semifinalele. Probele finale vor avea loc în perioada  28 – 29 mai.

Spartachiada orheiană a fost reabilitată la iniţiativa primarului Ilan Şor, în scopul dezvoltării sportului şi promovării  modului de viață sănătos printre locuitorii urbei.

Pentru asigurarea bunei desfășurări a spartachiadei, actualmente sunt finalizate lucrările de construcție a două terenuri de sport de ultimă generaţie, printre care şi o arenă polivalentă multifuncţională.

Câștigătorii spartachiadei de la Orhei vor avea parte de premii importante.

Fluxul de știri
0