Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: în Moldova nu va avea loc referendumul constituţional

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВысшая судебная палата
Высшая судебная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Supremă de Justiţie a dat câştig de cauză Comisiei Electorale Centrale în cazul disputei cu grupul de iniţiativă al Platformei „Demnitate şi Adevăr”, cu privire la organizarea plebiscitului constituţional.

CHIŞINĂU, 22 apr – Sputnik. Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a admis, vineri, recursul Comisiei Electorale Centrale (CEC) şi a casat decizia Curţii de Apel Chişinău din 14 aprilie, prin care CEC a fost obligată să organizeze şi să desfăşoare referendumul republicat de modificare a Constituţiei, iniţiat de grupul de iniţiativă al Platformei „Demnitate şi Adevăr”. 

alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va fi sau nu referendum constituţional în Moldova: decizia o va lua CSJ

CSJ a dispus respingerea cererii de chemare în judecată a CEC depusă de Grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican constituţional.

„Decizia CSJ confirmă că CEC este o instituţie profesionistă”, a declarat pentru Sputnik preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

CEC a respins la 30 martie iniţiativa Platformei DA deoarece nu au fost întrunite condiţiile prevăzute de lege la colectarea semnăturilor. Grupul de iniţiativă a reuşit să colecteze peste 400 de mii de semnături, însă nu a fost respectată condiţia ca cel puţin 200 de mii de semnături să fie adunate din cel puţin jumătate dintre unităţile teritorial-administrative de nivelul doi.

Fluxul de știri
0