Poroșenko i-a cerut Patriarhului Daniel drepturi pentru ortodocșii ucraineni

Patriarhia
Patriarhia - Sputnik Moldova
Abonare
Patriarhul Daniel l-a primit joi pe președintele Ucrainei, Petro Poroşenko, prilej cu care i s-a amintit demnitarului de la Kiev că în România există un Vicariat Ortodox Ucrainean cu 32 de biserici și 3 mănăstiri în limba ucraineană.

BUCUREŞTI, 22 apr — Sputnik. Întâlnirea dintre președintele Ucrainei, Petro Poroşenko, şi Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a avut loc în contextul revendicărilor venite dinspre partea ucraineană.

Корабли Каспийской флотилии выполнили пуски крылатых ракет по позициям боевиков ИГ в Сирии - Sputnik Moldova
Ucraina va susține România în crearea flotei comune NATO la Marea Neagră

În cadrul vizitei sale în România, Petro Poroşenko s-a întâlnit joi şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. Şeful statului ucrainean a insistat că în Ucraina există peste 100 de parohii ortodoxe în care slujbele religioase se oficiază în limba română și, în acest context, a cerut Patriarhului Daniel ca ucrainenii din România să beneficieze de slujbe în limba maternă, inclusiv în Bucureşti, transmite Agerpres.

Petro Poroşenko s-a adresat Patriarhului BOR să faciliteze realizarea dorinței ucrainenilor de a avea o Biserică Ortodoxă Unită.

Patriarhul Daniel i-a amintit lui Petro Poroşenko faptul că există Vicariatul Ortodox Ucrainean cu 32 de parohii și 3 mănăstiri în care cultul se săvârşeşte în limba ucraineană. Patriarhul BOR a mai subliniat importantele legături istorice de-a lungul timpului dintre cele două popoare.

Sfântul Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului, de origine română, precum și Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț, stareț de origine ucraineană al Mănăstirii Neamț în secolul al XVIII-lea, rămân personalități marcante ale istoriei universale și naționale, mai menționează sursa citată.

Fluxul de știri
0