Papa Francisc afirmă că clima este una pentru toți, bogați și săraci

© AP Photo / Jose Luis MaganaEl papa Francisco expone las "enfermedades" espirituales de la curia romana
El papa Francisco expone las enfermedades espirituales de la curia romana - Sputnik Moldova
Abonare
Vorbind despre climă, papa Francisc atacă societatea de consum nu de pe poziții de stânga, ci de pe poziții conservative clasice, menționează Dmitri Kosârev, observator politic al AIȘ „Rossia segodnea”.

 

Că persoana care stă în fruntea bisericii catolice este un ideolog și un politician de talie mondială este clar chiar și din faptul cum și-a pregătit Vaticanul lansarea recentei enciclice în legătură cu schimbările climaterice. Mai întâi „s-au scurs” tezele, apoi – zvonurile precum că textul a fost retras. Astfel se produc senzațiile.

Dar lucrul cel mai interesant în documentul care, totuși, a apărut, este maniera în care papa a ocolit disputele în jurul temei dacă are loc sau nu încălzirea globală și cine se face vinovat.  Papa Francisc a spus că oamenii, care s-au cam smintit din cauza consumului și ignoră natura, nu mai au teamă de Dumnezeu.

Vaticanul își are Academia sa de Științe. Probabil că autorii enciclicei au studiat amănunțit tematica dată.

Acest document subliniază că dezastrul ecologic  îi afectează, în primul rând, pe cei săraci. Și că vinovat de toată situația se face impasul în care s-a pomenit capitalismul modern. Verdictul enciclicei este următorul: vinovat de cele ce se întâmplă este consumul exagerat și indiferența celor puternici și bogați.

Sursa: RIA Novosti

 

 

 

Fluxul de știri
0