Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu i-a oferit lui Dodon „planul” de răsturnare a guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariDodon Candu Palihovici
Dodon Candu Palihovici - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, a decis să-i ofere liderului PSRM, Igor Dodon, sfaturi pentru planurile opoziţiei de a doborî guvernul condus de membrul PDM, Pavel Filip.

CHIŞINĂU, 21 apr – Sputnik. Spicherul Andrian Candu a subliniat faptul că înaintarea unei moţiuni de cenzură (iniţiativă de retragere a votului de încredere acordat guvernului) este o modalitate democratică prin care se poate manifesta opoziţia. Aceasta este prevăzută şi de lege. Însă Candu a spus că ar prefera ca moţiunea contra actualului cabinet de miniştri să conţină cel puţin trei componente, ce ar demonstra seriozitatea autorilor moţiunii de cenzură.

guvern, veterani, Filip, Mocanu, Coropcean - Sputnik Moldova
Politică
Joi a început pregătirea tentativei de demitere a Guvernului Filip

„Am auzit despre intenţia domnului Dodon de a depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului. Este o modalitate democratică şi este prevăzută şi de lege. Însă, ca opinie personală, i-aşi sugera şi i-aşi da şi un sfat domnului Dodon: dacă are seriozitate în intenţiile sale, să ţină cont de câteva sugestii”, a declarat Candu şi enumerat următoarele trei doleanţe:

1) să arate clar care sunt obiecţiile cu privire la activitatea guvernului;

2) să anexeze la acea moţiune de cenzură un program de guvernare, pe care îl vede el ca fiind unul bun pentru ţară;

3) să anexeze la acea moţiune de cenzură – ca toată ţara să vadă bunele intenţii – şi lista unui cabinet de miniştri, cu numele şi funcţiile acelor miniştri; un cabinet din umbră, precum, în mod normal, ar trebui să aibă opoziţia.

„În momentul în care dumnealui va veni cu aceste elemente, iată atunci se pare că va demonstra seriozitate în intenţiile sale şi este binevenit să-şi exercite dreptul ca opoziţie parlamentară la tot ceea ce înseamnă o moţiune de cenzură”, a punctat Andrian Candu.

 

Fluxul de știri
0