Aviz pozitiv: Augustin Lazăr, noul Procuror General al României

© newmiamiblog.comJustiţie, corupţie, dosar, iniţiativă, lege
Justiţie, corupţie, dosar, iniţiativă, lege - Sputnik Moldova
Abonare
Noul Procuror General a fost decorat, în 2000, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios" și a primit din partea Departamentului de Justiție al SUA un premiu de apreciere.

BUCUREŞTI, 21 apr — Sputnik. Secția pentru procurori a CSM a dat aviz favorabil lui Augustin Lazăr pentru funcția de Procuror General al României, urmând ca propunerea ministrului Justiției să fie transmisă președintelui României.

Augustin Lazăr a declarat, după ce a primit aviz favorabil din partea CSM, că este sigur că proiectul său va realiza resetarea Ministerului Public şi că dorește să fie soluționat numărul mare de dosare pe care îl are Ministerul Justiției, relatează Mediafax.

"Proiectul e bazat pe o cunoaștere aprofundată a Ministerului Public, care vine nu doar din experiență, ci și din activitatea de cercetător pe care am avut-o, fiind li cadru didactic", a spus magistratul.

La crisi del settore energetico aumenta il rischio di conseguenze sistemiche sulla finanza globale. - Sputnik Moldova
Rusia
Procuror: 18 miliarde de dolari au fost scoase prin intermediul băncilor RM

În privința anchetelor privind Mineriada și accidentele aviatice, procurorul a precizat că ele fac parte din planul managerial și că sigur opinia publică așteaptă soluția în aceste dosare.

Procurorul a suţinut că intenţionează să înfiinţeze un serviciu de integritate care să verifice compatibilitatea magistraţilor procurori cu funcţiile pe care le exercită. Din proiectul managerial al noului Procuror General mai face parte şi desființarea parchetelor mici, astfel, procurorii nu ar mai fi sub influența persoanelor puternice pe plan local.

Augustin Lazăr este profesor universitar doctor în cadrul Universității „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia. Are 58 de ani și este magistrat de 34 de ani. A coordonat și instrumentat urmărirea și repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia. A scris mai multe lucrări în domeniul criminologiei și combaterii traficului cu bunuri culturale. În 2000 a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios" și a fost premiat de Departamentul de Justiție al SUA.

Propunerea lui Augustin Lazăr în funcția de Procuror General urmează să ajungă la președintele României.

Fluxul de știri
0