Oficial: în Germania sunt spalaţi anual peste 100 de miliarde de euro

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Moldova
Abonare
După cum relatează Ministerul Finanțelor din Germania, schemele tenebre sunt aplicate cel mai des în domeniul imobiliar, în comerțul cu anticariat şi cu mărfurile scumpe din business-ul hotelier.

CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. În Germania sunt spălaţi anual peste 100 de miliarde de euro, se arată în raportul lunar al ministerului german al Finanțelor, la care face referire mass-media națională și internațională.

Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Fostul preşedinte Traian Băsescu, urmărit penal pentru spălare de bani

Sursa concretizează faptul că afacerile suspectate de afi legate cu spălarea banilor, al căror volum cuprinde între 15 — 28 de mii de episoade, au loc în cea mai mare parte în afara sectorului financiar și constituie cea mai mare parte a escrocheriilor cu bani.

"Este foarte mare riscul de spălare a banilor în domeniul tranzacţiilor economice, care de cele mai multe ori sunt concentrate pe afaceri imobiliare. În primul rând este vorba despre vânzarea imobilelor, dar și în general în domeniul construcțiilor", se spune în raportul publicat joi.

În general, proporţia anuală a spălării de bani în Germania — inclusiv în business-ul restaurantelor și jocurilor de noroc — constituie peste 100 de miliarde de euro, ceea ce e de două ori mai mult decât se presupunea anterior. Totodată, doar în sectorul nefinanciar aceste sume ajung la cifra de aproximativ 50 de miliarde de euro.

"Volumul total al spălării banilor în sectoarele financiare și nefinanciare ale Germaniei constituie circa 50 de miliarde de euro și în linii mari, evident, depășește anual suma de 100 de miliarde de euro", se mai spune în raport.

Pe lângă sectorul imobiliar, cele mai multe scheme dubioase există în domeniul comerțului cu anticariat, cu mărfuri scumpe, de exemplu, cu iahturi, dar și în sectorul hotelier.

"Există cazuri când întreprinderile își folosesc hotelurile sau restaurantele, care au în circulație mulți bani cash, ca "acoperire pentru spălarea banilor".

Fluxul de știri
0