Comisia Europeană a făcut anunțul așteptat de români de 10 ani

© SputnikEuropean Union flags
European Union flags - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, a afirmat la Strassbourg că instituţia pe care o conduce este de acord şi susţine aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.

BUCUREŞTI, 21 apr — Sputnik. Cele două ţări de la Marea Neagră îndeplinesc criteriile de aderare şi este elementar să le fie recunoscute drepturile, a declarat președintele Comisiei Europene.

Schengen sign - Sputnik Moldova
Comisia Europeană: verde pentru România și Bulgaria în Schengen

Jean Claude Junker a spus că România şi Bulgaria au aviz favorabil din partea instituției pe care o conduce pentru intrarea în spațiul de liberă circulație Schengen, informează gândul.info.

Chiar dacă sistemul Schengen trebuie îmbunătățit, după cum declara în ianuarie președintele Franței, Francois Hollande, România trebuie să intre în spațiul de liberă circulație, susținea la data respectivă şi șeful statului francez.

La jumătatea lunii februarie premierul Dacian Cioloş a efectuat o vizită la Bruxelles unde a discutat cu înalţi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Parlamentului European intrarea României în spaţiul Schengen.

Fluxul de știri
0