Comisia Europeană: verde pentru România și Bulgaria în Schengen

Abonare
Țările membre ale Uniunii Europene urmează să ia o decizie comună pentru acceptarea țărilor în zona Schengen, a spus reprezentantul Comisiei Europene Mina Andreeva.

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Comisia Europeană (CE) consideră că România și Bulgaria au îndeplinit toate cerințele pentru aderarea la spațiul Schengen, a declarat luni reprezentantul CE Mina Andreeva, citată de RIA Novosti.

„Noi credem că Bulgaria și România au trecut calificarea de aderare la Zona Schengen. Acum țările membre ale UE trebuie să ia o decizie unitară", a spus Andreeva pentru jurnaliști la Bruxellex.

Actualmente 22 de țări din 28 membre ale Uniunii Europene sunt parte a spațiului Schengen. Marea Britanie, Irlanda și Cipru nu fac parte din Zona Schengen, iar România, Bulgaria și Croația sunt pe calea de a adera la această comunitate.

Liderii europeni au declarat nu o singură dată că existența Zonei Schengen este în mare pericol în legătură cu criza migrației cu care se confruntă Uniunea Europeană și acre a determinat o serie de state să introducă controlul temporar la frontiere.

Fluxul de știri
0