Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Beţişor: avocatul lui Filat pleacă din ţară

© Sputnik / Vladimir PolusatovAvocatul Igor Popa
Avocatul Igor Popa - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul Adriana Beţişor susţine că apărarea fostului premier, Vlad Filat, se comportă straniu în instanţă şi încearcă să tergiverseze procesul, iar avocatul Igor Popa ar intenţiona să plece din ţară. La rândul său, avocatul liderului PLDM susţine că faţă de clientul său sunt admise în continuare acte de injustiţie.

CHIŞINĂU, 21 apr – Sputnik. După şedinţa de judecată de joi în dosarul Filat, procurorul Adriana Beţişor a declarat pentru presă că avocaţii acestuia caută să tergiverseze procesul, inclusiv prin cererea de a fi citaţi un număr exagerat de mare de martori, printre care ar figura persoane care nu au de comunicat nimic în legătură cu acest caz, iar avocatul Igor Popa ar fi cerut o pauză de două săptămâni pentru că ar intenţiona să plece din ţară.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Calculul care îl face pe Filat să se simtă bine în penitenciar

Beţişor a mai subliniat că instanţa de judecată a respins joi cererea apărării de eliberare a lui Vlad Filat în baza garanţiilor personale ale unor personalităţi notorii.

Avocatul Igor Popa a confirmat faptul că această solicitare a fost respinsă, calificând decizia judecăţii drept un act de injustiţie. El a adăugat că termenul de arest faţă de liderul PLDM a fost prelungit pentru încă 30 de zile.

Atât procurorul, cât şi avocatul, au subliniat că Vlad Filat vrea să vorbească cu presa, pentru a-şi spune punctul său de vedere cu privire la informaţiile ce-l vizează, difuzate de mass-media. Însă acuzarea şi apărarea au viziuni diferite vizavi de această doleanţă a inculpatului. Procurorul Adriana Beţişor susţine că inculpatul ar trebui să se adreseze în judecată în baza legislaţiei care se referă la apărarea onoarei şi demnităţii. Ea mai susţine că orice chestiune legată de libertatea fostului premier de a vorbi public se referă la instanţa de judecată, instituţia penitenciară în care el este deţinut şi instituţia care asigură escortarea şi paza dânsului.

Însă avocatul Igor Popa afirmă că nu există nici un document care i-ar interzice oficial lui Filat să vorbească la presă. Avocatul susţine că fostul premier are interdicţie verbală de a comunica cu presa din partea procurorului Beţişor. De asemenea, potrivit lui, colaboratorii instituţiei penitenciare de asemenea ar obstrucţiona acest drept al liderului PLDM.

O altă afirmaţie făcută joi de Adriana beţişor este că există în continuare riscul că Vlad Filat ar putea să intimideze unii martori şi chiar să se eschiveze de la actele procedurale. În replică avocatul Igor Popa a declarat că acestea sunt doar nişte presupuneri.

Fluxul de știri
0