Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Statul renunţă la unele încasări bugetare: 2% în favoarea ONG-urilor

© Sputnik / Мирослав РотарьВалерий Мунтяну
Валерий Мунтяну - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui comunicat al Guvernului, o practică similară există în mai multe ţări europene. Beneficiarii acestui tip de donaţii sunt organizaţiile necomerciale, cultele religioase şi părţile componente ale acestora.

CHIŞINĂU, 20 apr – Sputnik. Începând cu 1 ianuarie 2017, contribuabilii care sunt persoane fizice, nu desfăşoară activitate antreprenorială şi nu au datorii pentru perioadele fiscale anterioare, vor putea direcţiona până la 2 la sută din impozitul pe venit, datorat bugetului de stat, pentru finanţarea activităţilor ONG-urilor.

Ion Sturza - Sputnik Moldova
Politică
Societatea civilă a fost trimisă după „spravcă” în România

O decizie în acest sens a fost adoptată miercuri de Guvern, care a susţinut o iniţiativă legislativă a unui grup de deputaţi.

„Potrivit amendamentelor, începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor, contribuabilii, care sunt persoane fizice, nu desfăşoară activitate antreprenorială şi nu au datorii pentru perioadele fiscale anterioare, vor putea direcţiona până la 2% din impozitul pe venit, datorat bugetului de stat, pentru finanţarea activităţilor ONG-urilor”, notează sursa oficială.

Potrivit sursei, beneficiarii acestui tip de donaţii sunt organizaţiile necomerciale, cultele religioase şi părţile componente ale acestora. Lista urmează a fi stabilită anual de Ministerul Justiţiei şi va fi publicată până la 31 decembrie, mai precizează sursa.

Mecanismul de aplicare a amendamentelor respective, precum și controlul utilizării acestor sume se stabileşte de Guvern.

Aceeaşi sursă a menţionat că o practică similară există în mai multe ţări europene.

Fluxul de știri
0