Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Activitatea lui Putin, aprobată de 82 la sută dintre ruşi

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaЕжегодный съезд РСПП
Ежегодный съезд РСПП - Sputnik Moldova
Abonare
Activitatea lui Medvedev în funcţia de premier este încuviințată de aproximativ jumătate dintre cei chestionați, iar activitatea Guvernului în general - de 48%. Majoritatea cetățenilor consideră că țara se mișcă într-o direcție corectă.

CHIȘINĂU, 31 mar — Sputnik. Peste 80 la sută dintre cetățeni ruși au o atitudine favorabilă față de activitatea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, informează „Centrul Levada", în baza unui sondaj efectuat recent, transmite RIA Novosti.

O părere contrară au exprimat 17% dintre respondenți. În luna martie a anului trecut, cota celor care aprobau activitatea lui Putin era de 85%, iar a celor care aveau o atitudine defavorabilă — de 14%.

Russian President Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Două treimi dintre ruși îl vor iarăşi pe Putin preşedinte

Jumătate dintre cei chestionați (51%) consideră că, în general, țara se mișcă într-o direcție corectă, aproximativ o treime (30%) sunt de părere că „țara se mișcă într-o direcție greșită", iar a cincea partea (19%) nu au răspuns la această întrebare.

Totodată, 53% dintre cetățenii Federației Ruse au o atitudine favorabilă față de activitatea lui Dmitri Medvedev în funcţia de prim-ministrului al țării, anul trecut acest procent fiind de 63. O atitudine dezaprobatoare față de activitatea lui Medvedev a fost exprimată de 46 la sută dintre cei chestionați (35% — anul trecut).

În general, 48% dintre ruși au o atitudine pozitivă faţă de activitatea Guvernului (anul trecut — 59%), iar 51% o dezaprobă (anul trecut — 40%).

Printre persoanele publice în care rușii au cea mai mare încredere au fost numite inclusiv președintele Vladimir Putin (60%), ministrul Apărării Serghei Șoigu (29%), șeful MAE al FR Serghei Lavrov (27%), premierul Dmitri Medvedev (18%) și liderul Partidului Liberal-Democrat Vladimir Jirinovski (12%).

Printre persoanele publice cu cel mai mare procent de neîncredere se numără liderul Partidului Liberal-Democrat Vladimir Jirinovski (10%), Ksenia Sobchak (9%), liderul partidului PARNAS Mihail Kasianov (9%), fostul conducător al companiei YUKOS Mihail Hodorkovski (9%), dar și Dmitri Medvedev (10%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 25-28 martie pe un eșantion de 1600 de persoane cu vârsta mai mare de 18 ani, în 137 de localități din 48 de regiuni ale țării.

Fluxul de știri
0