Liderul ucrainean Petro Poroșenko întreprinde o vizită oficială la București

© Пресс-служба президента Украины / Accesați arhiva multimediaП.Порошенко принимает участие во встрече в формате Украина - ЕС - "Евразийская тройка" в Минске
П.Порошенко принимает участие во встрече в формате Украина - ЕС - Евразийская тройка в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
În timpul aflării sale în România, Președintele Ucrainei va avea un şir de întrevederi cu conducerea de vârf a ţării şi cu Patriarhul BOR. Totodată, este planificată semnarea mai multor documente bilaterale.

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, va întreprinde joi o vizită oficială în România, a anunțat serviciul de presă al președintelui ucrainean.

„La 21 aprilie 2016, Petro Poroșenko va întreprinde o vizită oficială în România la invitația președintelui acestei țări, Klaus Iohannis", se menționează în comunicat.

Post militar, estul Ucrainei. Блокпост украинской армии в окрестностях Славянска - Sputnik Moldova
Presa: România intervine în războiul din Ucraina

În program sunt prevăzute întrevederi ale şefului statului ucrainean cu președintele și prim-ministrul României, cu conducătorii ambelor camere ale Parlamentului și cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Serviciul de presă al liderului Ucrainei a menționat că președintele ucrainean intenționează să abordeze în cadrul întrevederilor probleme ce țin de cooperarea bilaterală, dar și interacțiunea în sfera securității internaționale.

„Este planificată semnarea unui şir de acte bilaterale, inclusiv protocolul privind reînnoirea comisiei prezidențiale comune româno-ucrainene și acordul dintre cabinetul de miniștri al Ucrainei și guvernul României privind anularea plății pentru perfectarea vizelor de lungă ședere", au mai precizat reprezentanții serviciului de presă al președintelui ucrainean.

Fluxul de știri
0