Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul Filip, demis după 15 mai. Detalii despre această iniţiativă

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Luna mai se pare că va fi una de grea cumpănă pentru guvernul condus de democratul Pavel Filip. Împotriva actualului cabinet de miniştri va fi înaintată o moţiune de cenzură, ce ar putea fi aprobată la un miting popular. La această "operaţiune" ar putea participa şi comuniştii, dar şi liberal-democraţii.

CHIŞINĂU, 20 apr – Sputnik. La 15 mai curent este planificată o amplă manifestaţie de protest antiguvernamentală. Participanţii la această acţiune ar putea să aprobe iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva actualului Guvern condus de Pavel Filip, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon, în exclusivitate pentru Sputnik Moldova.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premierul Filip a reacţionat la protestele organizate de Dodon

Fiind solicitat de corespondentul Sputnik Moldova să ofere detalii despre intenţia socialiştilor de a iniţia demiterea Guvernului Filip, precum şi despre termenii în care o asemenea iniţiativă ar putea fi înregistrată, Igor Dodon a subliniat că acest proces va demara după data de 9 mai curent.

„Este posibil ca iniţiativa de retragere a încrederii acordată de Parlament actualului Guvern să fie aprobată la mitingul din 15 mai curent, care va avea loc în capitală, în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, liderul socialiştilor a subliniat că până atunci va avea discuţii şi cu deputaţii din fracţiunea PLDM, precum şi cu cei care au rămas în fracţiunea PCRM.

Fluxul de știri
0