Traian Băsescu, urmărit penal pentru spălare de bani

© AFP 2024 / GEORGES GOBETTraian Băsescu Траян Бэсеску
Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Abonare
Parchetul General a început urmărirea penală a fostului președinte Traian Băsescu într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani în cadrul unei tranzacții de achiziție a unui teren din zona Băneasa şi a unui Mercedes 500 pe vremea când era primar al Capitalei.

BUCUREŞTI, 20 apr — Sputnik. Traian Băsescu a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani într-un dosar privind un teren situat pe Aleea Priveghetorilor din zona Băneasa pe care fostul preşedinte l-a obţinut când era edil al Capitalei, în anul 2000, la un preţ sub nivelul pieţei, şi l-ar fi vândut apoi la un preţ de patru ori mai mare cumnatei omului de afaceri Costel Căşuneanu, au declarat miercuri surse judiciare, relatează Mediafax.

Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Traian Băsescu, creația perfectă a sistemului

Dosarul a fost închis în 2012 când Traian Băsescu era preşedintele României. Dar în 2015 a fost redeschis, fiind vizat şi Costel Căşuneanu.

În urmă cu mai mulţi ani, dosarul a fost în ancheta procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), transmite news.ro.

"În urmă cu aproximativ doi ani, ONPCSB a remis un raport PICCJ pe baza căruia procurorii au stabilit că poate fi redeschisă urmărirea penală în acest caz, pe numele celor doi", au precizat diferite surse, conform News.ro.

Conform acuzaţiilor, Băsescu ar fi cumpărat la un preţ foarte mic şi imediat ar fi vândut la un preţ foarte mare şi un autoturism de lux Mercedes 500.

"Mai precis, Traian Băsescu a cumpărat o maşină de lux Mercedes 500 SEL de la omul de afaceri, la un preţ foarte mic, infim. Apoi a vândut această maşină aceluiaşi om de afaceri, iar acesta din urmă a oferit un preţ mărit exagerat", mai arată sursele menţionate.

Pe pagina personală de Facebook, Traian Băsescu a spus că se va prezenta în faţa procurorului de caz imediat ce va fi citat.

Fluxul de știri
0