Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezvăluirea unui ministru privind vocaţia şi atuurile economice are RM

© Sputnik / Георгий Зельма / Accesați arhiva multimediaProiectare, casă, economie, construcţii, investiţii
Proiectare, casă, economie, construcţii, investiţii - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova, din punct de vedere economic, are vocaţia de punte de legătură comercială şi logistică între CSI şi UE, consideră ministrul Octavian Calmîc.

CHIŞINĂU, 20 apr – Sputnik. Într-un interviu acordat publicaţiei „Bursa” din Bucureşti, ministrul moldovean al Economiei, Octavian Calmîc, a subliniat că deşi Moldova este o ţară mică, ea are un atu foarte important care rezidă în rolul său de punte de legătură comercială şi logistică între Uniunea Europeană şi Comunitatea Statelor Independente.

Valute, salarii, economie - Sputnik Moldova
Societate
Vom avea şi în Moldova salarii de 4000 de euro, dacă…

Solicitat să se refere la avantajele economice ale ţării noastre, ministrul Octavian Calmîc a subliniat, pe lângă rolul de punte comercială şi logistică, şi faptul că suntem singura ţară din regiune care are acces deplin atât pe piaţa CSI, cât şi pe cea a UE.

„Chiar dacă (Moldova, n.red.) este o ţară mică, însă fiind situată la hotarul UE cu CSI, între două uniuni vamale cu acces deplin pe ambele, Republica Moldova devine o punte de legătură comercială și logistică dintre aceste regiuni”, a spus Octavian Calmîc.

Potrivit oficialului moldovean, aceasta, cel mai probabil, este vocaţia economică naturală a Moldovei.

Demnitarul a mai spus că un alt atu este faptul că, la nivel regional, Moldova are cel mai mic impozit pe profit, dar şi contribuţii sociale minime, comparativ cu cele aplicate de ţările din regiune.

„Moldova oferă o multitudine de oportunităţile comerciale în baza Acordului de Comerţ Liber cu UE, CSI, Turcia, dar şi având statutul de membru al OMC şi CEFTA”, a mai subliniat Octavian Calmîc.

Fluxul de știri
0