Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ecolog: peştele otrăvit din râul Nistru nu poate fi consumat

© Photo : Igor VzorovДнестр
Днестр - Sputnik Moldova
Abonare
După cum a declarat marţi cunoscutul biolog şi ecolog Ilia Trombiţki, peştele care a fost otrăvit zilele acestea în râul Nistru, în regiunea oraşelor Dubăsari şi Râbniţa, nu poate fi consumat. Faptul că au murit peşti de diferite specii dovedeşte că nu este vorba de boală, ci de otrăvire.

CHIŞINĂU,19 apr — Sputnik. Ecologii, în frunte cu directorul Asociaţiei Internaţionale Ecologice a Păstrătorilor Râului "Eco-TIRAS", Ilia Trombiţki, au venit cu un comunicat important şi un avertisment, care se referă la sănătatea populaţiei.

Илья Тромбицкий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ecologi moldoveni: Ucraina va transforma Nistrul într-o baltă

„În Nistru, mau sus de Râbniţa, piere peştele — mireana, alte specii, dar în temei crapul şi novacul. Acelaşi lucru se întâmplă şi mai jos de Râbniţa, până la Dubăsari. Faptul că mor peşti de diferite specii vorbeşte despre aceea că nu avem de a face cu o boală, ci cu otrăvire. Cine şi ce a aruncat, rămâne de văzut. Acest peşte nu poate fi consumat!", a scris Trombiţki pe o reţea de socializare.

La moment, Trombiţki se află într-o delegaţie peste hotare. El i-a comunicat reporterului Sputnik că ar fi dificil la moment să facă anumite comentarii pe marginea situaţiei create, dar a promis să-şi expună punctul de vedere în această chestiune la întoarcerea în Moldova.

Fluxul de știri
0