Inspecția Muncii a aplicat amenzi uriașe pentru munca la negru

© Sputnik / Rodion ProcaСтройка
Стройка - Sputnik Moldova
Abonare
În doar câteva zile, Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare de peste 500.000 de euro în urma depistării relațiilor de muncă nedeclarate, informează Clujul Manifest.

BUCUREŞTI, 19 apr — Sputnik. Inspecția Muncii din România a desfășurat, în perioada 4-8 aprilie, acțiuni de control, fiind depistate 223 de persoane care munceau la negru.
În urma verificărilor s-au aplicat amenzi în valoare totală de 503.045 de euro. La nivel național, valoarea totală a amenzilor este de 2.213.400 de lei, precizează Clujul Manifest.

Internet - Sputnik Moldova
Care vânzători online vor fi verificați de ANAF

Pentru munca la negru, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.330.000 de lei. S-au făcut, de asemenea, 10 propuneri de cercetare penală pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă şi au fost sancționați 420 de angajatori. În domeniul securității și sănătății în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 416.000 de lei.

Inspectorii au dispus 9 opriri de echipamente şi suspendarea activității la un loc de muncă din județul Galați. Cel mai afectat domeniu în ce privește impactul muncii nedeclarate este sectorul construcțiilor, potrivit inspectorului general de stat Dantes Nicolae Bratu.

"Ne concentrăm atenția pe domeniul construcțiilor, domeniu care a rămas sensibil în ce privește incidența muncii nedeclarate şi a riscurilor de accidentare a lucrătorilor", a spus Nicolae Bratu.

El a mai declarat că centralizarea datelor este în curs de finalizare şi că este foarte important să se aibă în atenție diminuarea fenomenului de muncă la negru.

Fluxul de știri
0