Care vânzători online vor fi verificați de ANAF

Abonare
Cei care vând pe olx.ro, lajumate.ro sau okazii.ro trebuie să se înregistreze la autoritățile fiscale, să-și declare venitul și să plătească taxele cuvenite, potrivit ANAF.

BUCUREŞTI, 19 apr — Sputnik. Nu orice persoană va fi impozabilă, ci doar cei care vând în mod continuu şi realizează un venit anual mai mare de 220.000 lei.

Галина Шеларь, Galina Șelari - Sputnik Moldova
Impozitul pentru luxul bogaților ar putea fi achitat de cei săraci

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) monitorizează activitatea de comerţ a platformelor comerciale, dar şi activitatea utilizatorilor care desfăşoară activităţi comerciale pe olx.ro, lajumate.ro sau okazii.ro, a declarat ANAF pentru Wall Street.

Astfel, impozabili vor fi doar cei care obțin venituri cu caracter de continuitate în valoare mai mare de 220.000 de lei pe an. Vânzătorii ocazionali de pe platformele online nu cad sub incidența ANAF.

Cei care vând sunt obligaţi să se înregistreze şi să plătească taxele anticipate şi să depună declarația anuală de venit până la data de 25 mai 2016, a declarat Stela Andrei, senior manager Impozit pe venit şi contribuții sociale la EY România. Plata obligaţiilor fiscale se va efectua în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei.

Sursa citată mai precizează că persoanele care obţin venituri cu caracter de continuitate fără să-şi respecte obligațiile fiscale sunt rugate să intre în legalitate.

Fluxul de știri
0