Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat a rămas singur

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-premierul Vladimir Filat a rămas singur în celula de zece metri pătraţi a Penitenciarului 13 din Chişinău.

CHIŞINĂU, 15 apr — Sputnik. Liderul PLDM Vladimir Filat, care se află în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, a rămas singur în celulă, a declarat avocatul acestuia, Igor Popa, în cadrul unei emisiuni la un portal de ştiri.

„Sperăm să nu mai fie umilit prin introducerea altor persoane. Codul de executare spune că nu poate fi deţinut în celulă o persoană care este deţinută pentru prima dată cu alte persoane care au fost deţinute anterior. Acelaşi articol spune că o persoană cu înalte funcţii în stat nu poate fi deţinută cu alţi arestaţi", a declarat Popa.

Conform datelor oferite Agenţiei Sputnik de către Departamentul Instituţiilor Penitenciare, prevenitul Filat este deţine într-o celulă cu veceu în interior şi cu duş. Celula lui Filat are 10 metri pătraţi. Potrivit legislaţiei, fiecare deţinut trebuie să aibă 4 metri pătraţi. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O zi din viaţa ex-premierului Filat în celulă

De asemenea, pentru întreţinerea lui Filat în penitenciar din bugetul de stat sunt cheltuiţi zilnic 78,22 de lei, în comparaţie cu 132,57 de lei în cazul condamnaţilor. Filat are voie să se folosească de aparat de radio, televizor, casetofon personal sau de orice alte aparate autorizate de către administraţia  penitenciarului, cu condiţia achitării plăţii pentru energia electrică consumată.

El mai poate procura literatură, să se aboneze şi să primească ziare şi reviste din contul mijloacelor proprii sau ale altor persoane.

Ex-premierul este acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare.

Fluxul de știri
0