Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Genunchiul Alinei Zotea, pe desktop-ul Domnicăi Cemortan

© Facebook, Alina ZoteaAlina Zotea la APCE
Alina Zotea la APCE - Sputnik Moldova
Abonare
Activista din Moldova, Domnica Cemortan, şi-a amintit de genunchiul Alinei Zotea, pe care tânăra liberală şi l-a rănit în această iarnă atunci când se afla la odihnă în România. Cemortan a manifestat interes pentru acest detaliu în contextul participării lui Zotea la sesiunea APCE.

CHIŞINĂU, 19 apr – Sputnik. Deputatul liberal, Alina Zotea, a postat la 17 aprilie curent o poză (selfie) din avionul cu care a zburat la de la Chişinău la Frankfurt, de unde urma să urce în altă aeronavă pentru a ajunge la Strasbourg, la sesiunea APCE. Această postare a fost observată de activista civică Domnica Cemortan. Dânsa a dorit să afle dacă genunchiul Alinei Zotea s-a vindecat suficient pentru ca aceasta să-şi poată onora munca de deputat şi de membru al APCE.

„Doamna Zotea, ți-a trecut genunchiul și deja la „lucru”?”, a întrebat Domnica Cemortan.

Domnica Cemortan - Sputnik Moldova
Politică
Alina Zotea, „puişorul” Domnicăi Cemortan

Totodată, ea a ţinut să precizeze că, de fapt, o interesează altceva şi anume importanţa Alinei Zotea în delegaţia moldovenească la APCE. Ea a subliniat şi faptul că asemenea delegaţii sunt susţinute din bugetul statului.

Până la această oră, Alina Zotea nu a fost de găsit pentru a oferi un răspuns sau pentru a comenta interesul sporit faţă de prestaţia sa la APCE, pe care îl manifestă Domnica Cemortan. Se pare că nici Cemortan încă nu a primit un răspuns pe măsură, de vreme ce dânsa le răspunde astfel utilizatorilor Facebook interesaţi de această chestiune:

"Aşteptăm cu toţii să răspundă, nu doar eu. Sper să găsească timp pentru muritorii de rând să ne răspundă ce a făcut ea acolo şi cât de importantă a fost prezenta ei în delegaţia asta. Nu de alta, dar banii publici trebuie cheltuiţi cu sens”.

© fb.com/ Domnica CemortanPostarea Domnicăi Cemortan în facebook.
Postarea Domnicăi Cemortan în facebook. - Sputnik Moldova
Postarea Domnicăi Cemortan în facebook.

Este de remarcat şi faptul că, alături de Alina Zotea, la actuala sesiune a APCE s-a manifestat şi deputatul democrat Valentina Buliga. Ambele membre ale Parlamentului Republicii Moldova au afişat pancarte cu inscripţia # FreeSavchenko.

Portalul noi.md subliniază că astfel cele două membre ale legislativului de la Chişinău au aderat la revendicarea de a fi eliberată Savcenko. Sursa îi citează în acest context pe mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare, care s-au arătat indignaţi de faptul că „în loc să muncească în vederea perfecţionării legislaţiei moldoveneşti, deputaţii din parlamentul ţării participă la acţiuni de susţinere a uneia dintre părţile conflictului ucrainean”.

Fluxul de știri
0