Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestul din 24 aprilie, „echipat corespunzător”

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Acţiunea de protest din 24 aprilie are drept scop declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Organizatorii au îndemnat participanţii la eveniment să se echipeze corespunzător, pentru un eventual protest de durată.

CHIŞINĂU, 19 apr – Sputnik. Reprezentanţii Platformei DA au anunţat că la protestul din data de 24 aprilie curent, care va avea loc în capitală începând cu ora 12, va veni un număr foarte mare de cetăţeni.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
De ce nu renunţă Andrei Năstase la protestul din 24 aprilie

Potrivit organizatorilor, participanţii la această acţiune vor îndemna guvernarea să demisioneze şi să declanşeze alegeri parlamentare anticipate în paralel cu alegerile prezidenţiale.

„Scopul acestei manifestări de protest este determinarea guvernării să dizolve parlamentul şi să stabilească data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare în termen de 2 luni”, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Sergiu Tofilat.

Potrivit lui Tofilat, actuala componenţă a parlamentului nu reprezintă voinţa poporului şi din acest considerent una dintre principalele revendicări ale protestatarilor este organizarea unui scrutin anticipat pentru legislativul ţării.

Exponentul Platformei DA a mai spus că reprezentanţii delegaţi de protestatari vor merge la reprezentanţii guvernării ca să stabilească data alegerilor anticipate.

„E posibil ca protestele să dureze mai multe zile la rând. De aceea îi îndemnăm pe oameni să se echipeze corespunzător”, au mai spus organizatorii.

Totodată, un alt exponent al Platformei DA, Chiril Moţpan, a declarat că manifestaţiile de protest care vor începe la 24 aprilie vor fi paşnice şi legale.

Fluxul de știri
0